MIȘCARE PENTRU SĂNĂTATEInspirată după Programul național „Mişcare pentru sănătate”, inițiativa îşi propune să fie o intervenție la firul ierbii prin următoarele:

– Bazele sportive (ex.: sălile de sport) din reţeaua de centre vor fi puse la dispoziţie comunităţii, gratuit, periodic, timp de minimum o oră, pentru activităţi recreativ-sportive, în afara orarului stabilit pentru acţiuni din programul propriu, după un orar stabilit de administratorul de centru.

– Structurile sportive, partenerii de activitate, vor organiza cel puţin o dată pe lună activităţi recreativ-sportive, cu participarea deschisă a copiilor şi părinţilor.

– În fiecare unitate şi instituţie de învăţământ pot fi înfiinţate, în condiţiile unui acord, centre locale.

– La nivel preşcolar, în orarul săptămânal va fi introdus opţionalul de mişcare.

Festivalul Jocurilor (proiect pilot) se va organiza periodic la nivelul fiecărui centru prin participarea copiilor şi părinţilor, grădiniţelor şi şcolilor din proximitatea centrelor, la jocuri distractive şi întreceri sportive.

În anul 2015, pentru prima oară, în colaborarea cu Primăria Sectorului 3, evenimentele recreativ-sportive, cu participarea deschisă a copiilor şi părinţilor au fost aduse în atenţia comunităţilor şcolare, prin implementarea proiectului (n.r. Festivalul Jocurilor) câştigator în baza Legii 350/2005.


Festivalul Jocurilor la Școala Gimnazială „Cezar Bolliac”

Sursa foto: Pagina de Facebook Robert Negoiţă – Scoli ca în Germania – CLIC AICIVezi proiectul pilot: Centrul „Liviu Rebreanu”

Vezi actul normativ, HOTĂRÂREA DE GUVERN nr. 283 din 13 martie 2003CLIC AICIhttp://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act?ida=42233

This site is using SEO Baclinks plugin created by Cocktail Family