La baza sportivă „Voinicelul” din sectorul 4 al Capitalei, a fost inaugurat ieri dimineață un patinoar natural pentru copiii din cartierul Balta AlbăÎn urmă cu aproape 50 de ani, ziarul Sportul prezenta o serie de preocupări ale generaţiei tinere de la acea vreme.


„După cîteva zile de relativă inactivîtate (cauzată de frigul care s-a abătut şi asupra Capitalei), în care voleiul, tenisul de cîmp, baschetul şi bineînţeles, fotbalul deveniseră… amintiri, cocheta bază sportivă a celor mici, „Voinicelul“, şi-a pus straie de iarnă. Gerul cu valori măsurate în jur de minus 10 grade a făcut să îngheţe mai întîi o pojghiţă, apoi un strat de cîţiva centimetri de apă turnată pe una dintre suprafeţele sportive ale complexului. Aici a avut loc, ieri, startul „oficial“ al sezonului de patinaj. Iar alături, pe un alt teren, o nouă oglindă este pregătită, pentru zilele următoare, atunci cînd vestea deschiderii noului patinoar natural va face înconjurul cartierului Titan şi afluenţa copiilor va creşte in mod considerabil.

Am ţinut să asistăm la prima zi de activitate din acest punct de atracţie al iernii şcolare bucu- reştene, în primul rînd, pentru a fi martorii unui start pe care-l dorim… repetat, bineînţeles, şi în alte locuri. Am consemnat mai întîi deschiderea festivă a patinoarului, la care au fost de faţă tovarăşii Cornel Nicoda. prim-secretar al Comitetului de partid al sectorului IV, Mihai Ştefănescu, secretar cu problemele organizatorice, Tudor Vasile, prlm-vicepreşedinte al C.M.E.F.S., activul C.E.F.S., profesori de educaţie fizică de la şcolile generale înconjurătoare, şi bineînţeles, în calitate de beneficiari, cîteva zeci da copii. Aceştia din urmă, unii deja „specialişti“, alţii de-abia la începutul descifrării pline de peripeţii, deocamdată, a tainelor lunecării pe gheaţă, au făcut „recepţia“ cu deosebită satisfacţie. Ne-a bucurat şi faptul că printre maturii care au în grijă buna funcţionare şi organizare a patinoarului, se află şi un cadru de specialitate, în persoana absolventului specializat al I.E.F.S., Doru Bucurescu. Astfel, cursurile de iniţiere şi şedinţele de perfecţionare vor căpăta un fundament de seriozitate. Am sugera Cooperativei „Deservirea“ deschiderea unul stand de împrumutat (la preţuri accesibile membrilor asociaţiei sportive „Voinicelul“) patine şi ghet* speciale.

Iată acum şi numele primilor cîştigători ai concursului inaugural Daiana Bădulescu (Şc. gen. 199), Carmen Predoi (Şc. gen. 199), A. lonescu (Şc. gen. 69) şi I. Bănică (Şc. gen. 86).”

Articolul a fost scris de Radu TIMOFTE şi este preluat din ziarul SPORTUL, ZIAR AL CONSILIULUI NAŢIONAL PENTRU EDUCAŢIE FIZICA Şl SPORT, din ziua de Miercuri 5 decembrie 1973


This site is using SEO Baclinks plugin created by Cocktail Family

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *