BUCUREȘTIUL REDESCOPERĂ OINA09.05.2023

Seniorii oinei din capitală se alatură demersurilor prin care inițiatorii și-au propus transferul pasiunii pentru sportului național, tinerei generații.


Mai multe despre materialul video realizat – CLIC AICI

Vezi și articolul de pe facebook

——————————–

09.11.2023

Seniorii continuă să genereze energie pentru promovarea jocului de oină – Oliver Ioniță

Mai multe – CLIC AICI

——————————–

08.11.2023

„La microfon îl avem pe domnul Ioan Vîrsta fost jucător la echipa … Am început OINA în clasa a IV-a la Școala Generală din FRASIN, iar, în anul 1979 am participat la turneul final de la MANGALIA…”

Oliver alături de Constantin Copoeru și Ioan Vîrsta 07.10.2023

Mai multe – CLIC AICI

——————————–


03.11.2023

„Îl felicităm și noi pe această cale pe domnul Drăghici care continuă să fie alături de oină la venerabila vârstă pe care o are!”

Cu ocazia desfășurării evenimentului, „Festivalul Internațional OINA Moștenire Culturală” din data de 03.11.2023, alături de oină, în sala de jocuri a Complexului Sportiv Dinamo s-a aflat și domnul Gheorghe Draghici.


Sursa foto: https://www.facebook.com/FederatiaRomanaOina/

Mai multe – CLIC AICI

——————————–

07.10.2023

„Îl avem, în tribune, alături de noi, astăzi și pe domnul Copoeru originar din comuna Olteni (n.r. Județul Teleorman), fost jucător la echipa Viața Nouă Olteni pe care sperăm să-l auzim în minutele care urmează…”

Cu ocazia desfășurării celor două evenimente, Cupa României la OINĂ – Senioare și Cupa Federației la OINĂSenioare și Seniori, din data de 07.10.2023, alături de Oliver, în studioul mobil de transmisie, ne-am bucurat de prezența domnului Constantin Copoeru care a intrat în dialog cu crainicul transmisiunii, povestind și răspunzând întrebărilor adresate.

Oliver alături de Constantin Copoeru, 07.10.2023

Mai multe – CLIC AICI

Vezi și Argeșul Redescoperă Oina


Accesează și Facebook Bucureștiul Redescoperă Oina

Întrebare. Cunoașteți un jucător de oină care să fi jucat la o echipă din capitală ?

This site is using SEO Baclinks plugin created by Cocktail Family

2 Replies to “BUCUREȘTIUL REDESCOPERĂ OINA”

  1. Am cunoscut foarte mulți jucatori de oina care făceau parte din renumitele echipe CPB, Dinamo, Universitatea, toate din București, dar, de fapt ei erau in majoritate copii ai satului. Exceptii au fost, printre alții, bucureștenii Marin Simoiu, fratii Paulescu, Nelu și Nicușor, colegi de generație cu mine. Cei mai buni au fost însă cei din provincie care simțeau altfel mingea de oina. Fara a prezenta in ordine ierarhica, dar printre cei mai valoroși jucatori cu care m-am întâlnit pe teren alături de ei sau ca adversari, amintesc pe Nicu Păsărica și Marin Georgescu, ambii din Olteni, Cocuţ din Gheraiesti, prof Munteanu din Frasin, fratii Gruianu (trei la număr) din Curcani, Marcel Ursu din Crângu, etc. Vreau sa remarc totuși un jucător deosebit de toți (nu prin valoare, pentru ca, după părerea mea, cel mai valoros a fost Păsărica) prin tot ce făcea pe terenul de oina. A fost CEL MAI ELEGANT jucător pe care l-am cunoscut, elegant prin prezenta, dar mai ales prin joc. Era al doilea căpitan, după Iliuta Dacau la CPB, era primul când intrau pe teren, primul la încălzire, primul sa dea un sfat colegului, primul sa ajute. DRĂGHICI ERA PRIMUL!

    1. Vă mulțumim pentru rândurile pe care ni le-ați scris, iar alături de dumneavoastră ne vom strădui să redescoperim, pas cu pas, poveștile jucătorilor de oină ce au activat odinioară in capitală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *