Oina în Familia Petrescu se transmite din generație în generație

OINA IN PERSPECTIVA FAMILIEI-

Numele meu este Petrescu Florin Denis, sunt născut în anul 2008, și am început să joc oina în anul 2018, din clasa a IV-a, când mi-a spus un prieten de echipă care se antrena în fiecare duminică la CS Olimpicii. Am jucat la competițiile școlii pe județ și pe faza zonală, iar la nivel de seniori am participat la două competiții importante: Cupa Satelor și Campionatul Național de oina în sală. Cum ai ales să joci oina? Am ales să joc oina pentru că mi s-a părut interesant și pentru că prietenii mei jucau oina, iar este un sport al comunei mele. Ce beneficii ți-a adus până în prezent jocul de oina și ce speri să-ți aducă în viitor? Mi-a adus beneficiile de a învăța ce înseamnă bunul simț, munca în echipă și respectul față de adversari. Ce sentiment îți transmite faptul că și bunicul, tatăl și fratele tău au practicat sportul nostru național? Îmi transmite sentimentul de a mă simți foarte onorat că am adus acest sport din generație în generație și sper că voi continua să fac acest lucru.

Fratele meu, Petrescu Andrei, a jucat oina în perioada 2011-2014 la Școala Gimnazială I.C. Lazarescu, participând la orele de sport și la unele meciuri amicale cu fetele de la CS Dacia Mioveni, având ca suplinitori pe domnul de sport, domnul Valeriu Crăciun, domnul Ionița Petre profesor de matematică și domnul Daniel profesor de geografie. Ce te-a determinat să te apuci de oina? Pentru că mi s-a părut interesant acest sport și am vrut să ma dezvolt fzic prin el. Ce ți s-a părut interesant la acest sport? Că este un sport în care trebuie să-ți îmbunătățești reflexele. De ce ai ales să nu mai practici acest sport? Deoarece în liceul la care am fost nu se mai practica oina și nu eram înscris la momentul actual într-o echipă de oina.


Numele meu este Petrescu Nicolae Marius, sunt născut în anul 1976, și am jucat oina la Școala Gimnazială I.C. Lazarescu în perioada 1987-1991, participând la orele de sport sau după orele de sport suplimentar cu colegii în timpul liber, jucând doar între noi fără a avea meciuri sau a se înființa un club, făcând oina cu doamna Stanciu și doamna Mițaru Steluța din Valea Stânii.

Cum ai ales să joci oina? Am ales să joc oina deoarece era sportul ce ne reprezenta școala.

Ce înseamnă în prezent oina pentru tine? Un sport deosebit față de celelalte, o istorie și o muncă în echipă cu multă responsabilitate.

Crezi că este util ca fiul tău, Denis, să practice în continuare acest sport? Da, deoarece acest sport îl poate învăța să fie disciplinat, responsabil și ambițios pentru obținerea unor rezultate frumoase și pentru a aduce acest sport mai departe pentru viitorul tineretului.

Numele meu este Petrescu Ion, sunt născut în anul 1950, și am jucat oina în perioada 1961-1964 la Școala Gimnazială Țitești, jucând cu ceilalți colegi la orele de sport.

Cum ai ales să joci oina? Am ales să joc deoarece era o tradiție în satul meu.

Ce beneficii ți-a adus practicarea acestui sport? M-a ajutat să învăț ce înseamnă munca în echipă cu adevărat și m-a ajutat să-mi dezvolt forța din brațe.

Ce sentiment vă transmite faptul că și fiul a practicat jocul de oina, iar nepotul a ales să practice de asemenea acest sport? Mă bucură faptul că practică acest sport deoarece este sportul care ne reprezintă țara din copilărie până în prezent.

Ce înseamnă oina pentru dumneavoastră? Înseamnă sportul care ne reprezintă țara din orice punct de vedere.


This site is using SEO Baclinks plugin created by Cocktail Family

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *