CSAM Olimpic se numără printre organizațiile care au reușit să finalizeze etapa de scriere de proiecte
„Am aplicat acest proiect deoarece dorim să promovăm sportul tradițional românesc, oina și să îl integram în programele existente. Considerăm că este important să revitalizăm acest sport în comunitatea noastră și să îl promovăm ca pe o activitate recreativă și culturală deosebită.” ne-a declarat Adrian UDREA, unul dintre membrii echipei de comunicare ai organizației.

La sfârșitul primului apel de proiecte din cadrul Programului Erasmus+ din anul 2024 organizația a reușit să finalizeze cu succes etapa de tranmsitere a aplicației.

CSAM Olimpic include oina în programul multisport la “Centrul Liviu Rebreanu” în baza bunei cooperări cu Școala Gimnazială Liviu Rebreanu și Asociația de Părinți „Școala Liviu Rebreanu ” București

În 2024 organizația mai face încă un pas după ce în luna ianuarie unul dintre membrii organizației a beneficiat de cursul de scriere de proiecte derulat în cadrul “Incubatorului de Proiecte” al Institutului Național de Cercetare în Sport (INCS), în colaborare cu  Agenția Națională pentru Proiecte Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP).

„Includerea sportului Oină corespunde unui moment prielnic, iar transformarea CSAM OLIMPIC într-o structură multisport este oportună, argumentele fiind:
  

– sport de echipă, practicat în aer liber, o minge mică și un baston (baza materială lipsită de accesorii și echipamente costisitoare);

– se joacă pe orice tip de suprafață, iar marcarea terenului poate fi realizat cu soluții provizorii; 

– prezintă elementul de noutate (cel puțin pentru comunitatea din jurul centrului) are caracter recreativ, și interdisciplinar;

– sportul național al românilor, înscris în registrul național al elementelor vii de patrimoniu cultural;

– beneficiază de modificările legislative privitoare la accesul gratuit în spațiile și terenurile de sport exterioare școlilor;

– susținut prin adoptarea unor prevederi legislative recente, cum ar fi cea referitoare la “Ziua națională a oinei” si la Programul Național “Redescopera oina”;

– beneficiază de o rețea națională.” ne-a declarat Victor POPA, președintele organizației.


Captură ecran sursa: https://webgate.ec.europa.eu/.

„Oina face parte din familia sporturilor naționale ce se practică în diferite țări europene, spre exemplu: Bocce în Italia, Petanque în Franța, Brannboll jucat în general în Scandinavia, Rounders în Irlanda (denumit local Cluiche Corr) și Schlagball în Germania. Sunt multe sporturi traditionale, nu neaparat asemănătoare cu oina, care sunt bine conservate (GAA Sports) și promovate în cadrul unor festivale.” ne-a declarat, la final, Oliver Ioniță, unul dintre tinerii pasionați din cadrul organizației.

La această reușită menționăm că au contribuit și cetățenii implicați din Sectorul 3, amintindu-i pe Cătălin Pantazi, Marian Stoica și nu în ultimul rând pe Maria Chirac.

Departament comunicare AM

This site is using SEO Baclinks plugin created by Cocktail Family

Uncategorized

8 Comments

8 Replies to “CSAM Olimpic se numără printre organizațiile care au reușit să finalizeze etapa de scriere de proiecte”

 1. Sportul nostru național a demonstrat ca poate fi atractiv, deopotrivă pentru copiii și părinții din capitală, un exemplu în acest sens fiind atelierul de oină din cadrul centrului Liviu Rebreanu.

  Cu toate acestea, oina este deocamdată departe de nivelul de conștientizare și practicare pe care îl au multe alte sporturi tradiționale mentionate în acest articol, care consider ca au numeroase exemple de bună practica ce ar putea fi utilizate in cadrul procesului de revitalizare a oinei.

  Având în vedere cele menționate mai sus, respectiv buna colaborare dintre CSAM Olimpic si CS Olimpicii, am decis să sprijin CSAM Olimpic în cadrul procesului de scriere a proiectului, în vederea realizării interesului comun, și anume promovarea sportului nostru național, oina.

  Pentru gloria sportului românesc, înainte!

 2. Felicit si sustin initiativa si perseverenta cu care CSAM Olimpic a fǎcut un pas important in față. Nu este usor sa te mobilizezi, sa inveti, sa incerci si chiar sa reusesti sa iti duci viziunea la un alt nivel. Un pas mic pentru organizatie , un salt urias pentru comunitate!
  Astept cu nerabdare sa culegem impreuna roadele lunii mai!
  Prof.inv..primar Corina Ghitulete, Scoala Gimnaziala Liviu Rebreanu, Bucuresti, sector 3

 3. Mă bucur să fim parteri al acestui proiect care urmărește promovarea și aducerea de noi speranțe în sportul național, Oina.
  Sper ca Centrul Liviu Rebreanu să fie, să devină, piatra de temelie a dezvoltării acestei discipline sportive, și nu numai, să putem vorbi cu mândrie de sportivii cluburilor din centru dar și de realizările obținute.
  Ca în orice sport trăim cu speranța până în ultimul minut al competiției că vom atinge obiectivele propuse.
  Închei și eu la fel ca partenerul nostru Oliver Ioniță:
  ” Pentru gloria sportului românesc, înainte! ”
  Președintele Asociației de Părinți „Școala Liviu Rebreanu” Branischi Mihai Cristian

 4. Va doresc succes in proiectele pentru care luptati.
  Pentru mine e ceva deosebit sa intalnesc atata pasiune in a cladi ceva. E deosebit sa vad ca se vrea sa se acceseze fonduri, asa incat copiii sa beneficieze de programe gratuite.
  Pentru ca nu oricine are acces la sport, de multe ori implica costuri din partea copilului.

  In plus, e ceva special sa vad oameni care au in centru comunitatea, si nu interesul personal.
  Copiii care fac sport azi vor fi adultii fericiti de maine.

 5. Dragi colaboratori! Sunt interesat să particip, este o inițiativă foarte bună în promovarea sportului nostru național Oina. Aștept rezultatele evaluării.
  Tot înainte!

 6. Oina este un sport atat de spectaculos, să ne mândrim că este al nostru 🇷🇴 să nu-l lăsăm să moară și să-l facem cunoscut până pe celălalt continent. Vă salut din Canada și vă transmit mult succes! ✊🏼

  Un simplu om, iubitor de sport!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *