Legenda Dansului Sportiv din toate timpurile- Povestea dansatorului de pe ring

Pasiunea se defineste ca fiind starea afectiva deosebit de intensa și durabila pentru cineva sau pentru ceva, o manifestare, exteriorizare a unui astfel de sentiment. Din punctul meu de vedere, pasiunea sincera reprezinta acel sentiment care te indruma sa lupti pentru ceea ce iti doresti cu adevarat. Pasiunea mea adevarata a fost, este si va fi mereu dansul sportiv. Am intrat in aceasta lume magica la varsta de 5 ani, si de atunci, desi au fost perioade si perioade, dansul tot timpul a revenit la mine, intr-un fel sau altul.

Dansul sportiv se imparte in doua sectiuni, Standard si Latino, iar fiecare sectiune are cate cinci dansuri: vals lent, tango, vals vienez, slow fox, quickstep, respectiv samba, cha cha cha, rumba, paso doble si jive. Categoriile de dans sportiv depind de clasa si varsta, clasele fiind in ordine crescatoare: Neoficial, Hobby, E, D, C, B, A, S. Dupa 10 ani de performanta am reusit sa ajung oficial in clasa B, performanta care m-a format in intregime.
Caracterul meu prezent este 100% datorita practicarii acestui sport, de la a fi fair-play, dar si competitiva, inteligenta, cu un spirit de echipa dar si pe cont propriu, pana la eleganta in viata de zi cu zi. Sportul te ajuta sa te dezvolti ca persoana, atat fizic, cat si psihic, iar daca nu practicam acest sport, nu aveam energia, pozitivitatea, si zambetul pe care il am in fiecare zi. 10 ani in care stateam cate 8 ore la antrenament, mancam la sala, imi faceam temele acolo, in fiecare weekend aveam competitii fie in Bucuresti, fie prin tara. A fost un efort pe care mi l-am asumat pentru ca asta inseamna performanta, pasiune si dragoste pentru ceea ce faci. Poate erau si momente mai grele mai ales cand prietenii mei din clasa ieseau sa se distreze, iar eu eram la antrenament, dar acum ca ma uit in trecut, as lua exact aceleasi decizii, si as trece prin acelasi proces de crestere, pentru ca am realizat ca a fi un sportiv in adevaratul sens al cuvantului este o calitate unica.

Dupa 10 ani, am fost intr-un fel sau altul nevoita sa renunt din cauza mai multor motive, desi simteam aceasta lipsa a competitiei, a fi pe ringul de dans si a da tot ce este mai bun. Dar cum eu nu am parasit niciodata definitiv dansul, nici el nu m-a parasit pe mine. In urma cu 2 ani am avut norocul sa reintru in lumea dansului, dar nu ca si sportiv, ci ca instructor de dans, ceea ce sunt si in prezent. Cel mai frumos sentiment este sa vezi pe chipul celorlalti bucuria cand le oferi putin din adevarata ta pasiune, cand pregatesti o coregrafie cu miscari care se potrivesc pe stilul fiecarei persoane, iar pe acordurile celor mai frumoase melodii, se creeaza un dans perfect.

Acestea au fost doar cateva cuvinte din ceea ce inseamna dansul sportiv si orice sport sau lucru facut cu pasiune adevarata, din suflet, care te lasa dus de val, dar din pacate, nu toata lumea poate recunoaste sau gaseste acest sentiment. Acesta este dansul sportiv, aceasta este pasiunea, si doar cei care lupta cu adevarat din suflet o pot gasi, sau uneori destinul poate fi o mana buna de ajutor, dar trebuie sa stim sa ne folosim de el ca sa ajungem unde ne propunem.

This site is using SEO Baclinks plugin created by Cocktail Family

One Reply to “Legenda Dansului Sportiv din toate timpurile- Povestea dansatorului de pe ring”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *