Stockholm din perspectiva tineretii

O noua calatorie, modul perfect de a combina utilul cu placutul, miscare pentru a afla noi culturi.

Prima zi, 17.08, a fost in adevaratul sens al cuvantului primul contact cu taramul suedez. 17,25 km de strabatut coloratul Gamla Stan, strazile inguste si infinite care ne apropiau cu usurinta de Palatul Regal. Acolo am putut descoperi istoria familiei regale, toate generatiile care au pasit in palat, obiectele vestimentare unice, si sa nu uitam de camerele de o eleganta victoriana cu adevarat aparte. Putin mai tarziu in aceeasi zi, am vrut sa admiram frumusetea orasului Stockholm si din perspectiva calatorului pe o croaziera in Marea Baltica. Ghidul turistic audio ne-a oferit detalii surprinzatoare despre acest oras care sub simplitatea sa are o poveste unica. Dupa aceasta relaxare pe mare, ne-am indreptat incet spre casa, dar pot spune ca adevaratele aventuri sunt spontane. In drumul nostru am dat de un festival de muzica disco, iar pentru niste tineri de 20-25 de ani a fost exact ce ne trebuia pentru un final de zi de neuitat. Acest concert, intr-un mod nostalgic, ne-a adus aminte de o perioada importanta pentru fiecare persoana: copilaria.

A doua zi, 18.08, am continuat calatoria mergand la muzeul Vasa, care prezinta singura nava aproape intacta(98%) din secolul al XVII-lea care a fost salvata vreodata dupa ce s-a scufundat in calatoria sa inaugurala in 1628. Dupa ce am iesit din muzeu, fiind aproape de un parc, ne-am relaxat pasand mingea de oina și aducând sportul nostru național pe tărâmul unui alt sport înrudit, și anume brannball. La finalul zilei, am mers la Grona Lund, un parc de distractii care ne-a facut sa ne pierdem vocea a doua zi, dar sa fim doar cu zambetul pe buze si adrenalina in corp.

In ultima zi efectiva de descoperit orasul, 19.08, am hotarat sa vizitam doua dintre cele mai importante obiective ale orasului: Skansen si Muzeul ABBA. Skansen este cel mai vechi muzeu si gradina zoologica in aer liber din Suedia. Acest loc ne-a conectat cu natura si frumusetile ei pure, dar si cu modurile de viata din trecut. De asemenea, am putut vedea de aproape un pui de urs si un ren, care m-au incantat foarte mult. In polul opus al acestui loc, am ajuns la Muzeul ABBA, care a fost cu totul altceva. Atmosfera te ducea in anii 80, 90, vremurile bune. Am descoperit cum acesta formatie si-a inceput cariera, castigand concusrul Eurovision in 1974 cu piesa ,,Waterloo”, am admirat studio-urile in care acestia isi faceau ,,magia”, discurile castigate, vestimentatia din video-uri, foarte multe detalii spectaculoase. A fost cu adevarat magic.

Calatoria chiar este importanta pentru fiecare persoana, pentru a se dezvolta atat psihic cat si fizic. Am parcurs un total de 64.5 km, aproximativ 80300 de pasi in acest oras, si inca ne mai doream cateva zile pentru ca asa se defineste tineretea prin bucurie, energie pozitiva si oameni dragi noua.

This site is using SEO Baclinks plugin created by Cocktail Family

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *