Z – GENERAȚIA ÎN MIȘCARE

SĂ COLABORĂM

Obiective îndeplinite, activităţi realizate, rezultate obţinute, problema rezolvată.

Un proiect care face parte din programul Bugetare participativă pentru tineret în Municipiul București și este susținut de Primăria Municipiului București și Consiliul General al Municipiului București prin Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive București – PROEDUS.

Periada de desfășurare: 25 octombrie 2022 – 25 noiembrie 2022

Grupul Informal „Multisport”

Conform regulamentului au fost încurajate proiectele care au adus o contribuţie reală prin identificarea unei probleme publice, proiecte care au adus în prim plan aspecte legate de viaţa comunităţii bucureștene în general. Tematica eligbilă pentru acest apel de proiecte a vizat, printre altele, următoarea directie majoră:

 • Comunitate – înfiinţarea/întărirea de comunităţi de tineri(sau comunităţi formate în jurul
  tinerilor), în cartiere sau bazate pe interese comune, care să aibă ca scop susţinerea
  reciprocă, cooperarea, împuternicirea tinerilor, implicarea lor în viaţa comunităţii extinse,
  obţinerea/îmbunătăţirea competenţelor.

#ZGenerațiaînMișcare

Despre actiunea de diseminare.

———————————————-

Vezi> Mobilizarea Studenților de la cele trei Centre Univeristare.
#MobilizareaStudenţilor

Vezi activitatea de la Centrul UPB

#CentrulUPB

Vezi și GenerațiaZ

#GenerațiaZ

Pagină în curs de actualizare ...

———————————————-


Proiectul „Z – Generaţia în mișcare” a trecut la un alt nivel, având, de această dată, ca beneficiari, studenţii din trei centre universitare U.P.B., U.N.E.F.S. și A.S.E.

Oliver, Vasile și Alex sunt trei tineri care au ales să formeze un Grup informal și care au avut suficient de mult curaj, printre altele, să alcătuiască și echipa de implementare a proiectului, fiind pentru prima oară la o astfel de experienţă (lucrul în echipă, scrierea unui proiect, înscrierea proiectului în vederea obținerii de susținere financiară, implementarea proiectului, etc.)

———————————————-

Oliver Ioniţă este coordonatorul Grupului informal.

Oliver este Consilier Multisport UPB (Universitatea Politehnica București) și în prezent este masterand la Facultatea de Electronică Telecomunicații și Tehnologia Informației.

ECHIPA MULTISPORT UPB și CENTRUL U.P.B.

———————————————-

Vasile Marius Panait este cel de-al doilea membru al grupului informal.

Vasile este Consilier Multisport UNEFS (Universitatea Naţională de Educaţie Fizică și Sport) și în prezent este profesor de educaţie fizică și sport.

ECHIPA MULTISPORT UNEFS și CENTRUL U.N.E.F.S.

RAPORT DE ACTIVITATE

———————————————-

Corbu Alexandru Crisrian este cel de-al treilea membru al grupului informal.

Alex este Consilier Multisport ASE (Academia de Studii Economice) și în prezent este inginer la o firmă de construcţii.

ECHIPA MULTISPORT ASE și CENTRUL A.S.E.

———————————————-

Concret, timp de o lună, 25 octombrie – 25 noiembrie 2022, ne propunem, formarea a trei grupuri, a câte 15 studenţi (fete și băieţi) de grup, din fiecare dintre cele trei centre universitare, implicarea studenţilor în 4 weekenduri cu activităţi multisport, volei, badminton, tenis de masă, oină, iar, în final participarea la o activitate de întrecere sportivă între cele trei grupuri formate de la U.P.B., U.N.E.F.S. și A.S.E..

Cei trei tineri, mai sus menţionaţi, au în comun pasiunea pentru sport, iar, prin acest proiect și-au propus înfiinţarea/întărirea unei comunităţi de tineri (sau o comunitate formată în jurul tinerilor), din trei centre universitare, care să fie bazată pe interesul comun pentru sport, care să aibă ca scop susţinerea reciprocă, cooperarea, împuternicirea tinerilor, implicarea lor în viaţa comunităţii extinse obţinerea/îmbunătăţirea competenţelor.

Tinerii, mai sus amintiţi, mai au în comun și pasiunea pentru sportul naţional, oina.

Formular de inscriere:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSci-D_pWP–8TB2dq6U8mdmQLPBogAZCccaBhTIc0xqNawipg/viewform

Proiectul ,,Z- Generatia în mișcare” face parte din programul Bugetare participativă pentru tineret în Municipiul București și este susținut de Primăria Municipiului București și Consiliul General al Municipiului București prin Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive București – PROEDUS.

———————————————-

24 octombrie 2022

Iniţiativa prezentată pe scurt în rândurile de mai sus este o aplicaţie, o punere în practică, a proiectului intitulat „Consilieri pentru o societate mai bună„, proiect care a câștigat în cadrul procesului de Bugetare Participativă Sector 3, în anul 2018.

În urma lansării apelului de proiecte, în cadrul programului intitulat Bugetare Participativă pentru Tineret în Municipiul București și după parcurgerea tuturor etapelor, proiectul „Z – Generaţia în mișcare” a ajuns, în acest moment, 24 octombrie 2022, în etapa de semnare a documentaţiei în vederea implementării.

Programul este o iniţiativă a Primăriei Municipiului București și este implementat de Centrul de Proiecte Educaţionale și Sportive București – PROEDUS.

Etape parcurse :

 • DEPUNERE APLICAȚII
 • EVALUARE ADMINISTRATIVĂ PROIECTE
 • SOLICITĂRI LĂMURIRI/ ACTUALIZĂRI FILE BUGET
 • INFORMARE APLICANȚI STATUS PROIECT (ADMIS/ RESPINS)
 • PERIOADĂ VOT PROIECTE PE PLATFORMĂ DEDICATĂ
 • COMUNICARE REZULTATE VOT
 • SEMNARE DOCUMENTAȚIE IMPLEMENTARE

———————————————-

02 octombrie 2022

Situaţie vot, la final, 02.10.2022

Sursa PMB: https://bugetare-tineret.pmb.ro/index

Mai multe despre procedura, PROEDUS: https://www.proedus.ro/bugetare-participativa-pentru-tineret/

Vezi si AGERPRES: https://www.agerpres.ro/administratie/2022/07/27/proedus-va-organiza-un-program-de-bugetare-participativa-pentru-tineret-proiect–955954

———————————————-


Proiectul „Z – Generaţia în mișcare” a demarat printr-o iniţiativă pilot, iar, beneficiarii au fost elevii din clasele gimnaziale și de la liceu din diferite școli și licee din București și Ilfov.


Despre iniţiativa pilot, susţinută printr-un parteneriat între Fundaţia de Tineret a Municipiului București, Asociaţia CSAM OLIMPIC si Asociaţia Ecologie Sport Turism, sunteţi invitaţi să aflaţi, chiar din etapa de demarare, din broşura de prezentare a proiectului, cu un conţinut de 4 pagini, ce prezintă informaţiile necesare, pe care le puteţi regăsii mai jos.

O iniţiativă demarată în anul 2022, implementată în regiunea Bucureşti – Ilfov şi susţinută de:

FUNDAȚIA DE TINERET A MUNICIPIULUI BUCUREȘTI

ASOCIAȚIA CSAM OLIMPIC

ASOCIAȚIA ECOLOGIE – SPORT – TURISM

Broşura a fost realizată de către Doru Traşcă.

Broșură proiect pagina 1
Broșură proiect pagina 2
Broșură proiect pagina 3
Broșură proiect pagina 4

Mai multe despre PARTENERI:

 1. FUNDAȚIA DE TINERET A MUNICIPIULUI BUCUREȘTICLIC AICI
 2. ASOCIAȚIA CSAM OLIMPICCLIC AICI
 3. ASOCIAȚIA ECOLOGIE – SPORT – TURISMCLIC AICI

Back to PRIMA PAGINA


Mulţumim pentru participare. Ne-am bucura să aflăm impresiile tale despre activitate.
Dacă încă nu ai participat, scrie-ne.

This site is using SEO Baclinks plugin created by Cocktail Family

3 Replies to “Z – GENERAȚIA ÎN MIȘCARE”

 1. O inițiativa curajoasa . Intr-o epoca în care lumea suferă de obezitate iar sportul decade ajungând o materie la care se vor obține doar calificative( elevi nu-l vor mai trata cu seriozitate atâta timp cât nu le influențează media generală), inițiativa lor este lăudabilă. ,,Mens sana în corpore sano”.
  Nu uitați când faci sport sunt eliberați 10 hormoni printre care și endorfinele si serotonina care sunt responsabili cu fericirea.
  Faceți sport indiferent ca sunteți la mare, la munte sau în parc.

  1. Va mulțumesc, pe aceasta cale, în numele celor trei tineri, Oliver Ionita (coordonatorul grupului), Alexandru Corbu și Vasile Panait, care, în anul 2022, Anul European al Tineretului, au ales să susțină prin acțiunile lor tinerii pasionați de sport.

 2. O inițiativa curajoasa . Intr-o epoca în care lumea suferă de obezitate iar sportul decade ajungând o materie la care se vor obține doar calificative( elevi nu-l vor mai trata cu seriozitate atâta timp cât nu le influențează media generală). Sa nu uitam ca in timpul exercițiilor fizice corpul elimina 10 hormoni primtre care si cei doi hormoni ai fericirii(endorfinele si serotonina) si dopamina care ne menține creierul sanatos.

  MENS SANA IN CORPORE SANO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *