Heliadiștii pe roți pedalează pentru un viitor mai verde

Concursul de ciclism, „Heliadiștii pe Roți”, proba traseului de îndemânare, acțiune desfășurată în deschiderea săptămânii verzi sub deviza „Pedalăm pentru un viitor mai verde”, a fost o etapă din calendarul competițional sportiv intern al Școlii Gimnaziale „Ion Heliade Rădulescu”.

Domnul profesor surprins la început de activitate

Inițiativa a urmărit să combine educația, activitatea fizică și implicarea comunității de părinti pentru a îi ghida pe copii să devină cetățeni responsabili față de mediu, să aprecieze valoarea transportului durabil și să contribuie activ la reducerea poluării mediului inconjurător.

Elevii au avut de parcurs un traseu îngustat, ”Provocarea calității aerului”, unde trebuiau să meargă pe bicicletă înainte 5m și să nu atingă părțile laterale (benzile delimitatoare), care dacă ar fi fost atinse sau ar fi căzut, “poluau aerul curat”.

Apoi, au pedalat la ”Zona fără plastic” unde elevii au evitat obstacolele din plastic (sticlele de plastic de 2 l și 5 l ) care simbolizează deșeurile de plastic, deoarece poluarea cu plastic dăunează mediului și oceanelor.

Proba de îndemânare pe traseul „Zona fără plastic”

La final a urmat „Testul de conservare a apei” unde elevii au preluat un pahar cu apă și au mers pe bicicletă în timp ce îl țineau în mână. Trebuiau să ajungă până la final cu paharul de apă în mână fără a vărsa apa din pahar (să conserve apa curată).

La finalul traseului „Testul de conservare a apei”


La sfârșitul cursei, participanții au avut de făcut un „angajament verde”: au avut de scris într-un caiet un angajament de care se vor ține pentru a ajuta mediul înconjurător, caiet ce va rămâne o amintire frumoasă a angajamentului lor și a inițiativei în sine.

Acțiunea a fost organizată de Școala Gimnazială „Ion Heliade Rădulescu” și coordonată de domnul profesor de educație fizică și sport, Ciprian Grosu, cu susținerea Asociației Părinţilor „I.H.R.”.

Sursa, text și material video:
https://www.facebook.com/groups/1185551688503150/permalink/2173279616397014


Afis realizat de profesor de educație fizică și sport, Ciprian Grosu


Fotografiile incluse în prezentul material le-am primit prin bunăvoința domnului profesor.

This site is using SEO Baclinks plugin created by Cocktail Family

Uncategorized

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *