Primii pași în Oină la Colegiul Tehnic „Gheorge Asachi” din București

Un nou an școlar, un nou proiect și o nouă provocare.

Deoarece în ziua de astăzi elevii de liceu au tendința de a fugi de ora de Educație Fizică și Sport, am ales să vin cu ceva nou pentru ei, ceva care să îi atragă către activitate fizică, și anume jocul de oină.

La început unii dintre ei au fost timizi, alții interesați, poate unii dintre ei tot neinteresați, dar atrasi de faptul că s-au schimbat condițiile clasice de la ora de Educație Fizică. Ce este important este că au început să participe, să facă mișcare și să ne bucurăm de activitate.

De la această bucurie am mers mai departe către formarea echipei, de oină, atât fete cât și băieți, echipa reprezentativă a Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” din Sectorul 6, din București.
Sunt echipe formate recent, cu elevi care se străduiesc și își doresc să învețe și să progreseze.

Toată activitatea a fost realizată și cu sprijinul Federației Române de Oină, prin suport cu materiale pentru a putea lucra cu elevii din cadrul colegiului. Astfel, visul nostru ușor, ușor ia amploare, visul meu și al elevilor de a reprezenta Bucureștiul la faza pe țară în cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, unde sperăm să facem o figură frumoasă.

Mai avem mult de muncă, multe de învățat, dar toată munca și toate minutele petrecute pe teren sunt pentru noi și pentru a ne putea îndeplini obiectivele. Ne dezvoltăm, învățăm în fiecare zi și ne dorim să ajungem să avem rezultate cât mai bune!

Aceasta este mica echipă a școlii în plină dezvoltare!

Materialul (text și foto) este realizat de profesor Stroia Eugen Daniel și cu acordul și bunăvoința dumnealui a fost preluat și publicat.


Sursa: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0B4K7Sp7UyQPXHvYDgxxUFqewx8sVHMkY9a6Pn9uWfxcUTGDgp3kjqvkVB8YKmpjxl&id=100005938935150

Sectorul 6 descoperă oina – CLIC AICI


ÎNTREBARE
Cunoașteți un cadru didactic care este interesat să introducă jocul de oină în comunitatea școlară din care face parte ?

#ProfesoriiSuntImportanti

This site is using SEO Baclinks plugin created by Cocktail Family

Uncategorized

1 Comment

One Reply to “Primii pași în Oină la Colegiul Tehnic „Gheorge Asachi” din București”

  1. Felicitări domnului profesor și elevilor pentru inițiativa de a descoperi sportul nostru național! În cazul în care se dorește acest lucru, grupul de inițiativa Bucurestiul Redescopera Oina este dispus să vă dea o mână de ajutor în cadrul următoarelor activități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *