Profesorul de educație fizică și sport, doamna Monica Elena, la prima întâlnire cu Oina, observă entuziasmul copiilor.
În curtea Școlii Gimnaziale „Ilie Stoenescu”, din comuna Boțești, județul Argeș, la finalul activității din 29.11.2023

În cadrul activității intitulate „Redescoperirea jocului de oină, joc tradițional al tării noastre în școală”, în data de 29.11.2023, elevii Școlii Gimnaziale „Ilie Stoenescu” din comuna Boțești au primit informații prețioase legate de acest joc, au făcut acomodarea cu mingea de oină și a bâtei sub supravegherea și îndrumarea atentă a domnului Victor și a domnului Oliver. Au cunoscut regulamentul acestui joc, apoi au făcut și exercițiile de acomodare, iar spre sfârșitul activității au jucat și un meci.

Pase cu mingea de oină
La baston

Suveica

Elevii au rămas cu o impresie foarte bună despre cum li s-au explicat regulile jocului și de răbdarea și susținerea oferită de către domnii antrenori (Victor și Oliver).


Pe această cale elevii și profesorii Școlii Gimnaziale „Ilie Stoenescu” Boțești le mulțumesc domnilor antrenori de la Clubul Sportiv Olimpicii (d-nului Victor și d-nului Oliver)!


Elevii și cadrele didactice ai acestei școli vă urează să aveți succes în tot ceea ce urmează să realizați și vă mai așteaptă cu brațele deschise pentru a mai descoperi ceva din arta acestui joc minunat !P.S. Ne-ați văzut ieri și s-a observat și entuziasmul copiilor, noi ne-am ținut de activități.


Coordonatorii activitătii de oină în curtea Școlii Gimnaziale Ilie Stoenescu la final de activitate
This site is using SEO Baclinks plugin created by Cocktail Family

Uncategorized

2 Comments

2 Replies to “Profesorul de educație fizică și sport, doamna Monica Elena, la prima întâlnire cu Oina, observă entuziasmul copiilor.”

  1. Jocul de oină va experimenta o creștere fantastică dacă ne continuăm pasiunea și îi învățăm pe alții să-l joace. Este minunat să văd că comuna Boțești și satul Moșteni-Greci își doresc să readucă acest joc național românesc la viață. Să fim expresivi și să ne bucurăm de această tradiție minunată! 🇷🇴

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *